Kies vandaag al voor de leverancier van de toekomst

Elektriciteit heeft elk uur een andere waarde. Hier slim mee omspringen bespaart heel wat kosten. Kan jij ook gebruik maken van deze interessante energieprijzen? Ja! Hoe? Yuso helpt jou graag.

Wat zijn de voordelen van onze energielevering?

Flexibel contract

Gedaan met vaste looptijden of stilzwijgende verlenging. Het Yuso leveringscontract heeft enkel een begindatum. Stap in en uit wanneer je zelf wil!

 

Beste energieprijzen gegarandeerd

Yuso staat voor transparante prijzen. Je betaalt elk uur de effectieve en laagste marktprijs voor energie, zonder extra marges en indexaties. Pluk de voordelen!

 

Rapportage en opvolging

Volg live alle leverings- en kostenparameters via het gratis My Yuso Portal. We brengen jou maandelijks op de hoogte van alle kosten en van hoe jouw verbruik nog beter afgestemd kan worden op de markt. En dit allemaal via één platform!

 

Groene energie

De door Yuso geleverde energie komt voor een groot deel uit injecties via hernieuwbare bronnen. Zo is jouw verbruikte energie onder andere afkomstig van windmolens en zonnepanelen!

Wil je enkel het nodige betalen voor jouw energie, en geen cent meer?

 

Yuso garandeert transparante energieprijzen. Ontdek hoe wij tot de werkelijke kosten van onze elektriciteitslevering komen, en bereken welke voordelen dit op één jaar kan opleveren! Als Yuso klant blijf je constant up to date van veranderende prijzen, onder andere via My Yuso Portal.

De samenstelling van de Yuso prijs

Yuso Levering Energieprijzen

De energieprijzen van elk uur

Elektriciteit heeft elk uur een andere prijs op de groothandelsmarkt. Door de toename van volatiele en hernieuwbare energiebronnen variëren deze prijzen standaard tussen € 0 en € 300 per MWh. Slim reageren op deze ups en downs kan heel wat kosten besparen!

Yuso Levering Energieprijzen Platformvergoeding Batterij

De platformvergoeding

De aankoop van elektriciteit op de groothandelsmarkt gebeurt steeds vóór het moment van levering. Er kan dus een verschil zijn tussen de hoeveelheid energie die wij voor jou aankochten en jouw effectieve verbruik. Yuso vergoedt de netbeheerder voor dit onevenwicht. De extra die jij hiervoor aan Yuso betaalt, bepalen we op maat van jouw verbruiksprofiel.

Yuso Levering Energieprijzen Belastingen

De netkosten en belastingen

De verplicht te betalen nettarieven en belastingen worden transparant weergegeven op jouw afrekeningen. Yuso zorgt voor de rechtstreekse doorstorting naar de netbeheerders of de overheid.

Doe de test

Wat is jouw potentieel voordeel?

Yuso verzorgt oplossingen voor gedecentraliseerde, groene energie. Klaar om te ontdekken wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag snel een offerte of een gedetailleerde analyse aan. Kom zo te weten welke voordelen de injectie, levering of opslag van hernieuwbare energie via Yuso voor jou kan opbrengen!

Zelf de marktprijs opvolgen

De prijzen van het Yuso leveringscontract zijn elk uur anders. We bepalen de prijs steeds de dag voordien, en delen deze graag met jou.

Via onze handige API interface stem je jouw interne processen automatisch af op de energieprijzen. Daarnaast is er het My Yuso Portal, een dashboard portaal dat realtime marktinformatie en eenvoudig te exporteren data biedt. Je kan er ook voor kiezen om via mail up to date te blijven. Ontvang dagelijks nuttige marktinformatie, of stel je triggers in om vanaf bepaalde prijzen geïnformeerd te worden!

Yuso Levering Injectie Energieprijzen Groene energie

Alles over een Yuso energiecontract

Waarom werkt Yuso met een dynamisch tarief voor energie in plaats van een vast tarief?

Ons dynamisch tarief ligt in lijn met de aanwezigheid van elektriciteit in de markt: hoge prijzen bij tekorten, lage prijzen bij overschot. En dat schept mogelijkheden, want wie zijn verbruik afstemt op lage prijzen zal een lagere energiefactuur hebben en tegelijkertijd meewerken aan de stabilisering van het net!

Voor Yuso is dát de essentie van de energietransitie: stimuli voorzien aan alle spelers in de markt om zo het net te stabiliseren, door het correct afstemmen van vraag en aanbod van hernieuwbare energie in het net. Met een vast tarief is deze incentive er niet, en daarom zal je bij Yuso nooit een vast tarief vinden. Het strookt niet met onze missie en doelstellingen – het staat er zelfs lijnrecht tegenover. En aan de benzinepomp is de prijs ook altijd variabel dus zonder het misschien te beseffen maak je al jaren gebruik van dynamische prijzen!

Is een dynamisch tarief duurder dan een vast tarief?

Neen. Elke energieleverancier die een vaste tarief aanbiedt, neemt daarvoor een veiligheidsmarge op de prijs. Zo vangt hij het risico op dat de prijs gaat stijgen. Zo betaal je dus automatisch een extra vergoeding aan de leverancier. Bij Yuso krijgt je de marktprijs met slechts één vergoeding, de platformvergoeding per MWh.  Hierin zitten alle kosten verwerkt, zowel administratieve kosten als onbalanskosten.

Zijn er extra kosten verbonden aan een energiecontract bij Yuso?

Neen! De prijs van jouw energie is opgebouwd uit drie factoren en wordt volledig transparant gerapporteerd. Naast deze bedragen zal je nooit extra kosten op je factuur terugvinden.

Ben ik bij Yuso verzekerd tegen te hoge prijzen?

Ja, want bij Yuso betaal je altijd de marktprijs. Een tijdelijke stijging in marktprijs is mogelijk, maar over een langere periode ben je met de marktprijs altijd gunstiger dan met een vast tarief.

Heeft mijn contract een vaste looptijd?

Neen, bij Yuso kan je maandelijks je contract opzeggen, en dat volledig gratis! Waarom we dit doen? We willen enkel tevreden klanten, en we zijn ervan overtuigd dat de variabele prijs steeds de meest eerlijke prijs is. Klanten die daar niet van overtuigd zijn, kunnen volledig kosteloos naar een andere leverancier overstappen. Je loopt dus geen enkel risico wanneer je bij Yuso een contract afsluit.

Wat doet Yuso nog meer om de energietransitie te versnellen?

Alle technologische ontwikkelingen die Yuso realiseert, van dynamische tarieven, BESS (Battery Energy Storage System) tot slimme laadpleinen, zijn steeds bedoeld om de energietransitie te versnellen. We stemmen hierbij steeds de vraag af op het hernieuwbare aanbod. Dat is onze bijdrage aan een koolstofvrije toekomst!

Overtuigd?

Contacteer ons voor een offerte of neem een kijkje naar hoe onze portal werkt!


Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief