Yuso te gast bij Orange Sputnik: onze blik op hernieuwbare energie

Yuso als aggregator van hernieuwbare energie

Yuso schitterde deze maand op de website van Orange Sputnik, een wereldwijd software engineering service bedrijf dat daarnaast ook voor bedrijven op zoek gaat naar een geschikte personeelsbezetting. We werden gevraagd om onze innovatieve blik op hernieuwbare energietechnologie toe te lichten.

Het idee achter Yuso

Michel, co-oprichter van Yuso, vertelt in het artikel hoe het allemaal begon voor Yuso. “Ik had het idee om te beginnen met het combineren van honderden kleine zonne-installaties en alle energie die zij buiten hun eigen verbruik extra opwekken. Waarom dat niet opkopen, verzamelen en naar de markt brengen?”

Aan de hand van een businessplan zette Michel dit idee om in de praktijk. In 2012 werd Yuso geboren en in 2013 startten we met een eerste klantenportfolio. Sindsdien is Yuso blijven groeien als sterke speler op de elektriciteitsmarkt.

De beste tijd om te starten

Het artikel behandelt verder de IT en software van Yuso, de klanten, het businessmodel van ons bedrijf, ons team van gemotiveerde en gedreven werknemers en onze groei.

Bij Yuso werken momenteel 10 medewerkers, maar een uitbreiding met 2 of 3 extra experts is zeker mogelijk. En dat Michel trots is op het team bij Yuso, maakt hij in het artikel graag duidelijk. “Naast mijzelf, Bart, onze tweede co-founder, en Sofie, onze financieel directeur, zijn de andere mensen in ons team erg jong. De meesten van hen komen net van de universiteit en zijn gemotiveerd over de verbeteringen in energietransitie. Het mooiste is dat ze staan te popelen om te leren, te oefenen en de vaardigheden die ze opdoen tijdens hun werk bij Yuso in de praktijk om te zetten.”

Op de vraag waarom Michel denkt dat het nu de beste tijd is om als aggregator van hernieuwbare energie te starten, antwoordt hij: “Ik denk niet dat er een BESTE tijd is voor iets. Alles vergt veel moed en inzet, zou ik zeggen. Maar het is een GOEDE tijd om te doen wat we doen, en voor de diensten die we leveren. Ik denk dat we met de juiste business op het juiste moment zijn gestart, omdat veel andere landen het marktmodel dat België hanteert, hebben gekopieerd.”

Yuso verhuist naar een nieuw kantoor met teleconferencing apparatuur: Waterfront in Waregem

De sleutel tot succes

Michel haalt in het artikel aan dat succes niet alleen afhangt van het financiële aspect of een deskundig team, maar ook van het snel oplossen van belangrijke uitdagingen en het concurreren tegen de beste voorwaarden. “We hebben te maken met zonne-energie die soms het elektriciteitsnet destabiliseert en als je dit niet goed beheert, kan het een recept voor een ramp worden. We zijn dus goed in wat we doen en dat zien we elke dag omdat we een betere service bieden dan onze concurrenten.”

Lees meer over ons verhaal en onze visie op hernieuwbare energie in het artikel van Orange Sputnik.

Wil je meer weten over een zo productief mogelijk gebruik van zonne-energie? Bekijk Yuso’s expertise in levering en injectie van jouw zonne-energie. Of neem een kijkje naar onze batterij-oplossingen. Wij zorgen met plezier voor een energieoplossing op jouw maat!

Of meer weten over Yuso’s diensten? Mail naar info@yuso.be of neem contact op via onze chat.Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

    privacy policy gelezen en ga hiermee akkoord.*