Yuso op de Intersolution beurs 2020

Yuso stelt innovatieve batterij voor op de Intersolution beurs 2020 in Gent

Op 15 en 16 januari 2020 was Yuso te vinden op de Intersolution beurs in Gent, dé Europese vakbeurs voor zonne-energie. Toonaangevende leveranciers uit heel Europa demonstreerden er hun laatste innovaties op het gebied van zonnepanelen en energieopslag, montagesystemen, regeltechnieken, software en monitoring. Yuso deelde er een stand met het West-Vlaamse Battery Supplies NV uit Deerlijk en ontwikkelde samen met hen een krachtig opslagsysteem voor KMO’s.

Met meer dan 4000 bezoekers op de beurs is het duidelijk dat de aandacht voor wind- en zonne-energie alleen maar toeneemt. Dat leiden we af uit recente cijfers van Vlaams Minister voor Energie Zuhal Demir. Uit deze cijfers blijkt dat er een verdubbeling van het aantal nieuwe installaties in 2019 is ten opzichte van het jaar ervoor. Zonne-energie is én blijft één van de belangrijkste toekomstige energiebronnen mede doordat de kost van een dergelijke installatie sterk gedaald is in de afgelopen tien jaar.

Intersolution beurs batterij KMO opslagsysteem Yuso Battery Supplies NV
Intersolution beurs batterij KMO opslagsysteem Yuso Battery Supplies NV

De voordelen van deze nieuwe batterij

Om het rendement van de installatie van zonnepanelen (bestaand of nieuwbouw) verder te verhogen zet Yuso krachtige batterijen in die via slimme algoritmes aangestuurd worden. Battery Supplies NV uit Deerlijk hielp bij de ontwikkeling en voorziet daarnaast in de assemblage van de batterijen. Mede door de slimme aansturing van Yuso kan je met deze nieuwe grote batterij meer zonne-energie recupereren, waardoor het bedrag op de stroomfactuur aanzienlijk vermindert. De ontwikkeling van deze AQ-LITH ESS batterijen is bovendien meer kostenefficiënt dan vergelijkbare types batterijen en is perfect aangepast aan de noden van een KMO.

Voor geïnteresseerde installateurs vindt er op 20 februari een infoavond rond thuisbatterijen plaats in Vives-Kortrijk. Meer informatie is te vinden op de website van Vives.

Meer weten over hoe Yuso de toekomst van batterijen ziet? Contacteer ons voor meer info of lees meer over onze aanpak.Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

    privacy policy gelezen en ga hiermee akkoord.*