Yuso werkt mee aan het eerste slimme laadplein van België

Vehicle-to-grid laadplein voorziet in stroom voor Sweco-gebouwen

Samen met Ingenieursbureau Sweco en technologiebedrijf ABB ontwikkelde Yuso het eerste slimme laadplein van België voor het nieuwe energieneutrale Sweco-kantoor in Zelzate. Op dit Vehicle-to-Grid laadplein kunnen auto’s zowel opladen als ontladen. Die bidirectionele werking zorgt ervoor dat energie uit de batterij kan worden teruggestuurd naar het net of naar het kantoorgebouw. Op die manier voorziet het slimme laadplein dus in stroom voor de Sweco-gebouwen.

Geproduceerde energie maximaal benutten

Het doel van Sweco is om tegen 2030 energieneutraal te worden. Dankzij dit innovatieve laadplein wordt de hernieuwbare energieproductie, de laadinfrastructuur en een stationaire batterij met elkaar in verbinding gebracht. Zo wordt de geproduceerde hernieuwbare energie maximaal benut en hoeft Sweco geen elektriciteit van het net af te nemen.

eerste slimme laadplein van België
Bron: Sweco

Yuso’s rol in het project

Yuso zorgt er bij dit project voor dat flexibele laadpalen slim aangestuurd worden in functie van vraag en prijs. Deze slimme aansturing zorgt voor een lagere Total Cost of Ownership (TCO), maar bevordert daarnaast ook het evenwicht tussen vraag en aanbod op het elektriciteitsnet en optimaliseert de verdere integratie van hernieuwbare bronnen.

eerste slimme laadplein van België
Bron: Belga
eerste slimme laadplein van België
Bron: Belga

Ook Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits kwam op bezoek om het project goed te keuren.

Lees de volledige artikels over dit slimme laadplein op Made In, HLN en Fleet.

Wil je meer weten over een zo productief mogelijk gebruik van zonne-energie? Bekijk Yuso’s expertise in levering en injectie van jouw zonne-energie. Of neem een kijkje naar onze batterij-oplossingen. Wij zorgen met plezier voor een energieoplossing op jouw maat!

Of meer weten over Yuso’s diensten? Mail naar info@yuso.be of neem contact op via onze chat.Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

    privacy policy gelezen en ga hiermee akkoord.*