De groei van Yuso en ander nieuws over ons energiebedrijf

Yuso’s klanten doen gouden zaken

Waarom negatieve groothandelsprijzen voordelig zijn voor de groei van energiebedrijf Yuso en voor jou

Nefast voor de groei van energiebedrijf Yuso zijn Yuso’s klanten. Daarom zijn we blij dat we onze klanten nog steeds een erg groot voordeel kunnen aanbieden ten opzichte van andere energieleveranciers. Waarom juist? Omdat we bij Yuso steeds de uurprijzen van de groothandelsmarkt hanteren in onze leveringscontracten. Daardoor krijgen onze klanten toegang tot lage of zelfs negatieve energie afnameprijzen waar voordien enkel groothandelaars van konden profiteren.

Negatieve groothandelsprijzen ontstaan wanneer er veel zon is gecombineerd met aardig wat wind. De Day-Ahead prijzen kunnen dan zelfs tot -50 euro per MWh bedragen, wat betekent dat producenten moeten betalen om stroom te ‘dumpen’. Yuso’s combinatie van lage overheadkosten met een doelgerichte strategie voor het aan- en verkopen van energie op de elektriciteitsmarkt zorgt voor een zo gunstig mogelijk tarief voor onze klanten zodat zij gouden zaken doen!

Meer weten over Day-Ahead prijzen of hoe negatieve groothandelprijzen ontstaan? Lees dan zeker onze blog.

Het effect van hitte op zonne-installaties

Het aantal injectiepunten in België stijgt voortdurend omdat steeds meer bedrijven hun zonne-energie in het net injecteren. Om een voorbeeld te geven: alle zonne-installaties die via energiebedrijf Yuso hun energie op het net injecteren, produceren samen zo’n 100 GWh per jaar!

In tegenstelling tot wat je zou verwachten, stijgt de vraag naar stroom tijdens extreme hittedagen. Dat is te wijten aan het feit dat mensen op extreem warme dagen meer gebruik maken van airconditioning. Daarnaast staat het waterpeil bij een hittegolf te laag om kolen tot bij de elektriciteitscentrales te krijgen waardoor er een verlaagd aanbod van elektriciteit uit fossiele brandstoffen beschikbaar is. Daarom zorgt veel zon ook voor hogere opbrengsten voor zij die zonne-energie injecteren in het net.

Positief effect op de groei van energiebedrijf Yuso

Ook Yuso groeit mee met het stijgende aantal injectiepunten. De combinatie van de hoge prijs en grote volumes zorgden dat Yuso’s omzet op de Belpex beurs in juli steeg met 160% in vergelijking met dezelfde maand in 2019. Energiebedrijf Yuso verhandelde in totaal al meer dan 2 miljoen euro aan groene stroom op de Belpex beurs. Yuso blijft haar injectiecontracten dan ook verder optimaliseren zodat het aantal injectiepunten alleen maar zal toenemen naar de toekomst toe.

Meer over waarom een hittegolf zo voordelig is voor klanten bij Yuso, kan je lezen in onze blogpost over het effect van hitte op zonne-installaties.

Yuso breidt uit

Uitbreiding kantoor

Sinds het begin in 2012 is Yuso gevestigd in het bedrijvencentrum Waregem aan de Kalkhoevestraat 1 in Waregem, vlak bij de E17. Aangezien Yuso’s personeelsbestand sterk groeit, nemen we nu een extra unit in beslag in het bedrijvencentrum. Ook dit jaar zijn we bezig aan een sterke groei in onze energie-activiteiten.

Uitbreiding personeelsbestand: Yuso’s eigen weerspecialist

Nicolas Weerspecialist Yuso

Niet enkel ons kantoor breidde uit, ook ons personeelsbestand groeide. We verwelkomden Nicolas in het Yuso-team, een weerspecialist met een passie voor de invloed van het weer op de energiemarkt. Waarom is Nicolas zo’n aanvulling voor Yuso? Aangezien hernieuwbare energie, waaronder zonne-en windenergie een belangrijk deel uitmaken van Yuso’s portefeuille, volgen medewerkers met meteorologische kennis de weersituatie ten alle tijden op om de invloed van het weer op de energiemarkt te bekijken. Nicolas verdiept zich vooral in het opmaken van weersverwachtingen die zich focussen op extreme weersverschijnselen. Die hebben immers een grote invloed op de energiemarkt.

 

Leer onze weerspecialist Nicolas beter kennen en lees meer over de impact van extreem weer op onze energiemarkt in onze blogpost.

Yuso in tijden van corona

Dat corona ons allen in de ban houdt, is ondertussen wel duidelijk. Doordat de ziekte zich via de lucht verspreidt en doordat we in een geglobaliseerde wereld leven, kan het virus, COVID-19, zich razendsnel verspreiden. Het wordt dan ook langzaam maar zeker duidelijk dat het virus een blijvende impact zal hebben op de manier waarop we onderling met elkaar omgaan en op onze manier van werken en hoe we onze vrije tijd spenderen. Het gevolg van het coronavirus voor ondernemingen is nog niet geheel duidelijk, wat echter wel duidelijk is geworden, is dat er vele bedrijven het niet meer redden en kopje onder gaan tengevolge van corona. Vanuit de overheid wordt financiële steun voorzien om de economische impact te verlichten. Deze dwingende maatregelen moeten onze economie proberen redden.

gevolg corona op ondernemingen corona virus yuso covid-19

Hoewel veel bedrijven in deze crisis beroep doen op tijdelijke werkloosheid voor delen van het personeel, kan het ook anders. Er zijn in de geschiedenis immers nog ingrijpende veranderingen doorgevoerd zoals de doorgedreven industrialisatie na de tweede wereldoorlog. Deze industrialisatie werd binnen een tijdspanne van enkele jaren doorgevoerd terwijl een organische implementatie wellicht decennia had gevergd. Yuso gelooft dat het deze keer ook zo zal zijn, vooral dan wat betreft de manier waarop bedrijven intern functioneren en hoe ze interageren met de rest van het economisch systeem. Wij zijn er alvast van overtuigd dat de evolutie naar een meer “digitale werkomgeving” die nu volop plaatsvindt er één is die uitermate toekomstgericht is en daarom van blijvende aard. Er zijn vandaag immers goede apps en tools beschikbaar om telewerken binnen een team mogelijk te maken. E-mail, online chatboxen als Slack of infrastructuur voor teleconferencing (Zoom, Google, MS Teams) maken het mogelijk binnen een muisklik in videoverbinding te staan met één of meerdere personen. Bovendien is dat telewerken ook nog eens voordelig voor het klimaat en ook dat vinden wij bij Yuso zeer belangrijk.

Meer lezen over Yuso’s visie op de impact van corona voor ondernemingen en Yuso’s manier van telewerken?

Yuso blikt terug

Hoe het allemaal begon voor Energiebedrijf Yuso

Alles begon in augustus 2012 toen Bart Pycke en Michel Verschuere zich focusten op de ontwikkeling van soft-en hardware infrastractuur voor de lancering in 2013. In 2012 tekende Yuso vlot de eerste injectiecontracten met producenten aan zonestroom. In 2013 werd onze portefeuille uitgebreid en die portefeuille bleef daarna gestaag aangroeien. Dankzij referenties van reeds gecontacteerde bedrijven en prospectie van nieuwe contracten zagen we een vertienvoudiging van het aantal contracten en een even grote volumetoename.

De groei van Yuso door een continu portefeuillebeheer

De energiemarkt is 24/7 open en er dient dan ook altijd iemand paraat te zitten om op veranderingen in deze markt in te spelen, daarnaast is een kennis van meteorologie onontbeerlijk voor een goed portefeuillebeheer. De toekomst ziet Energiebedrijf Yuso rooskleurig in. Nu we bezig zijn met megabatterijen, laadpalen voor elektrische voertuigen en onze samenwerking met Nippon Koei, hebben we heel wat mooie projecten in onze achterzak zitten.

De groei van Yuso in 2019

Energiebedrijf Yuso blijft ook nu innoveren en groeien. Ook in 2019 injecteerden klanten volop groene energie, want Yuso verspreidde maar liefst 200 MW aan groene productiecapaciteit over meer dan 750 productiepunten in België.

Bij Yuso werken we elke dag opnieuw aan onze verdere groei en ook in 2019 wierp dat zijn vruchten af. De belangrijkste cijfers goten we in een infographic waaruit blijkt dat Yuso’s energieplatform sterk aan het uitbreiden is. Maar wat produceerden onze energiebronnen in totaal in 2019?

EnergiebedrijfEnergiebedrijf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En als dat nog niet genoeg is verkopen meer dan 12% van de decentrale productie-installaties in België hun energie via Energiebedrijf Yuso.

Meer over onze groei en een overzichtelijke infographic met onze groeipercentages vind je in onze blog. Maar wat nog veel belangrijker is dan die cijfers, zijn tevreden klanten. Daarom zijn we blij dat ook die scores in 2019 erg hoog lagen, tot maar liefst 99%. Bedankt daarvoor! Yuso doet haar best om te blijven groeien en haar diensten te optimaliseren om al haar klanten tevreden te houden!

Het is ondertussen hopelijk duidelijk geworden dat Yuso al heel wat gegroeid is sinds haar start in 2012. Toch willen we onze diensten voortdurend blijven optimaliseren zodat jij het meeste haalt uit jouw hernieuwbare energie. Bij Yuso vinden we het dan ook heel belangrijk om de energiemarkt van dichtbij op te volgen en onze klanten het voordeligste tarief te kunnen aanbieden. Daarnaast geloven wij steevast dat hernieuwbare energiebronnen onze toekomst meer en meer vorm zullen geven. Het leveren van een toekomst vol hernieuwbare energie, dat is waar energiebedrijf Yuso naar streeft! Wij zijn er alvast klaar voor, jij ook?

Nee?

Oei, tijd dat jij eens een kijkje komt nemen bij Yuso. Licht voorgevoel dat we je wel overtuigd krijgen.

Ja?

Zo horen we het graag! Yuso helpt je maar al te graag verder om jouw energie zo voordelig mogelijk aan te kopen!

 

Yuso staat jou graag bij! Contacteer ons voor meer info!