Yuso doet aan telewerken: Business 2.0 in tijden van Corona

bedrijvencentrum waregem telewerken yuso kantoor

 De Yuso kantoren liggen er de dag van vandaag verlaten bij…

Hoe Yuso opereert in deze crisistijden 

Het is niemand ontgaan de laatste weken. Wat begon als een ver-van-ons-bed vertoning in China kwam deze maand wel héél erg dichtbij. Het gaat om onze gezondheid, laten we duidelijk zijn dat dat altijd het voornaamste is. De cliché nieuwjaarswens in 2020 krijgt een bijzondere betekenis. We willen hier geen “oud nieuws” brengen, maar reflecteren wat dit “nieuwe normaal” betekent voor ondernemers en bedrijven, waarbij we Yuso zelf als voorbeeld nemen.

Yuso kiest voor efficiënte en klimaatvriendelijke bedrijfsvoering

Sinds aanvang van onze activiteiten, nu bijna 8 jaar geleden zetten, we bij Yuso sterk in op digitalisering. Onze infrastructuur maakt gebruik van cloud systemen en al onze medewerkers kunnen van dag nul vanop afstand werken. Dit is evenzeer een bewuste keuze als een noodzaak: De energiemarkt waarin Yuso actief is, is 24/7 draaiende en dwingt weekendwerk op aan alle participanten. Om dit soort werk te combineren met privé is een goed uitgeruste home-office van groot belang. Maar ook tijdens de week doen we vaak aan telewerken. Onnodige verplaatsingen zijn zowel inefficiënt voor de bedrijfsvoering als slecht voor het klimaat. En het klimaat staat uiteraard voorop bij Yuso!

Telewerken Yuso Corona team

De visie van Yuso op telewerken

Er zijn vandaag goede apps en tools beschikbaar om telewerken binnen een team mogelijk te maken. E-mail, online chatboxen als Slack of infrastructuur voor teleconferencing (Zoom, Google, MS Teams) maken het mogelijk binnen een muisklik in videoverbinding te staan met één of meerdere interne of externe personen.

Het zou een no-brainer moeten zijn om hier binnen een organisatie op in te spelen: Stel dat je een uur woon-werkverkeer per dag kunt vervangen door een muisklik, waarom zou je het dan niet doen? De middenweg is zeker de beste: Ervoor zorgen dat er cohesie binnen een team bestaat door af en toe samen op kantoor te werken, terwijl iedereen vrij is om de lokaliteit van zijn of haar job naar beste inschatting te beslissen.

Deze manier van werken is dan wel niet voor elke sector een mogelijkheid (denk maar aan groot- of detailhandelszaken). Maar we willen illustreren hoe een bedrijf in de dienstensector kan blijven functioneren op 100%, zelfs in deze tijden waar thuiswerk virtueel een verplichting is.

Getriggerd door onze werkwijze? Bekijk onze vacatures om aan de slag te gaan bij het Yuso team. 

Lees meer over de visie van Yuso op de economische gevolgen van de Coronacrisis

Klik hier voor antwoorden op je vragen omtrent de invloed van de corona-crisis op de energiemarkt, de gevolgen voor je energiefactuur en wat je eraan kan doen.Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

    privacy policy gelezen en ga hiermee akkoord.*