Yuso viert deze maand haar 7 jarig bestaan!

Al 7 jaar een nieuwe kijk op energie management 

Deze maand viert Yuso haar zevenjarig bestaan. Tijd voor een terugblik op al wat we hebben verwezenlijkt sindsdien!

 

De vroege jaren van Yuso 

In augustus 2012 begonnen we eraan in Waregem, toen waren we nog maar met twee, Bart en Michel. Hoewel het eerste halfjaar in het teken stond van de ontwikkeling van soft- en hardware infrastructuur voor de lancering in januari 2013, konden we in dat eerste jaar 2012 al enkele successen boeken. We tekenden vlot de eerste injectie contracten met producenten van zonnestroom, goed om op nieuwjaarsdag 2013 te beginnen met een portefeuille van iets meer dan 10 MWp aan productie capaciteit over een 40-tal installaties.

Het jaar 2013 werd verdergezet met uitbreiding van de portefeuille en uitdieping van onze systemen. De eerste injectie contracten dwongen ons ook de facturatie en link met onze boekhouding zover mogelijk uit te werken en te automatiseren. De energie markt is erg data-gedreven en daarom is het belangrijk een goed overzicht te behouden van de belangrijkste stromen van energie en middelen doorheen een bedrijf als Yuso. Gelukkig konden de oprichters rekenen op een jarenlange ervaring in de energie markt om deze klus het hoofd te bieden.

 

Groei? Jazeker, maar organisch

De portefeuille van Yuso groeide elk jaar gestaag aan. Van 2013 tot 2016 tekenden we een vertienvoudiging op van het aantal contracten en een volumetoename op gelijke tred. Belangrijkste factor hierbij waren de referenties die reeds gecontracteerde bedrijven onderling aan elkaar door gaven. Voorts deden we ook zelf aan de nodige prospectie voor nieuwe contracten.

 

Onder de motorkap 

Wat minder zichtbaar is voor de buitenwereld zijn de dagelijks handelingen die gepaard gaan met het uitbaten van een activiteit op de elektriciteitsmarkt. Elke dag is deze markt open 24/7 en vereist deze het doorgeven van programma’s aan beurzen en netbeheerders allerhande. Daarenboven is de injectie portefeuille van Yuso erg weergedreven en vereist continue heraanpassing aan de meteorologische realiteit. Alle verantwoordelijken voor het portefeuillebeheer binnen Yuso beschikken over de nodige kennis inzake meteo om aan deze puzzel elke dag een antwoord te bieden.

 

De toekomst van energie vandaag met Yuso

Mede doordat Yuso elke dag voor haar klanten actief is in de open stroommarkt heeft Yuso verder geïnnoveerd om vooraan te blijven in de klas. In 2016 werden we in Nederland actief met het beheer van een grote batterij van 10 MW en werkten we tevens enkele pilootprojecten uit bij ons cliënteel. Nog geen jaar later werkten we een schema uit om het toenemend aantal Elektrische Voertuigen (EV’s) ook in de toekomst te kunnen blijven opladen zonder de netstabiliteit in het gedrang te brengen. In 2018 hebben we de Slimste Laadpaal van Vlaanderen dan ook plechtig in gebruik genomen op de site van de Greenbridge-Campus UGent in. We zijn trots op deze verwezenlijken en werken momenteel verder aan de uitbouw ervan. We geloven er sterk aan dat deze beide technologieën mede een antwoord zullen bieden op de uitdagingen die ons energie landschap in de komende vijf à tien jaar zal kennen.

 

Yuso komt naar je toe

Noteer in jouw agenda! Op zondag 6 oktober 2019 staan we jullie graag te woord op 2 verschillende locaties in Vlaanderen. Tussen 10 en 17 uur kan je de stand van Yuso bezoeken in Oostende (Greenbridge) en Deerlijk (Battery Supplies). In Oostende presenteren we de slimme laadpaal voor elektrische voertuigen (EV’s) die er sedert 1 jaar staat. In Deerlijk leggen we de klemtoon op de integratie van batterijen bij KMO’s. Telkens zal 1 van onze medewerkers jullie te woord staan op beide locaties.

 

Tot slot een woordje van dank 

Het is gepast om hier nogmaals onze dank te betuigen aan al onze klanten en andere stakeholders die Yuso in de afgelopen zeven jaar hun vertrouwen hebben geschonken. We werken letterlijk rondom de klok aan een optimale service voor jullie. Zonder dit vertrouwen zouden de zeven jaren niet dezelfde zijn geweest en zou Yuso in die tijd niet zijn uitgegroeid tot een bedrijf met negen werknemers.

 

Bedankt iedereen!

 Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

    privacy policy gelezen en ga hiermee akkoord.*