Nippon Koei, Aquila Capital en YUSO kondigen de Financial Close van Ruien Energy Storage aan

Ruien Energy Storage (RES) is een samenwerkingsverband tussen het Japanse beursgenoteerde bedrijf Nippon Koei, het Duitse investeringsfonds Aquila Capital en het Belgische YUSO. RES ontwikkelt momenteel een op batterijen gebaseerd energieopslagsysteem in Ruien (Oost-Vlaanderen, België). Het opslagsysteem moet bijdragen aan de verdere integratie van hernieuwbare energiebronnen in België.

Door de steeds toenemende integratie van hernieuwbare energie neemt de onbalans tussen de ogenblikkelijke opwekking en het ogenblikkelijk verbruik op het net immers toe. Om deze onbalans weg te werken moet het tijdelijke overschot kunnen worden opgeslagen of snel ter beschikking gesteld worden. Een opslagsysteem met batterijtechnologie is uitermate geschikt voor deze taak. RES streeft ernaar om ondersteunende diensten te leveren aan Europese netbeheerders (TSO’s) en om meer gelokaliseerde energiediensten aan te bieden. Het project wordt uitgevoerd op de locatie te Ruien waar vroeger een 800 MW kolencentrale stond. Die vervuilende installatie werd afgebroken en maakt nu plaats voor de toekomst.

Januari 2018

YUSO EIGENAAR PERCEEL IN RUIEN

Juni 2018

oprichting Ruien Energy Storage NV

Maart 2020

Aansluitingsovereenkomst op het hoogspanningsnet

December 2020

Herontwerp en uitbreiding van de oorspronkelijke plannen

Mei 2021

Goedkeuring bouwvergunning

November 2021 - November 2022

NETAANSLUITINGSWERKEN TSO, EPC WERKEN

Oktober 2022

Start commerciële exploitatie

Over Nippon Koei

Nippon Koei (NK, 1954 JP), opgericht in 1946, is het oudste onafhankelijke consultancy bureau van ingenieurs in Japan en werkte al mee aan meer dan 5000 multidisciplinaire infrastructuurprojecten in 160 landen over de hele wereld. NK’s consultancy oplossingen omvatten het hele spectrum van energie-infrastructuur, transportinfrastructuur, water en sanitaire voorzieningen, milieu en landbouw, stedelijke, industriële en publieke sectoren.

Met betrekking tot haar energieactiviteiten heeft NK sterke relaties met transmissienetbeheerders en een dominant marktaandeel op het gebied van apparatuur voor besturingssystemen. NK heeft vooral een sterke band met TEPCO. Door het uitvoeren van uitgebreid onderzoek en dankzij blijvende evolutie is NK succesvol in diverse energiezaken zoals:

  • Waterkracht: NK hield toezicht op de bouw van 60 waterkrachtdammen, goed voor een totaal van 20.000 MW aan geïnstalleerd vermogen;
  • Elektriciteitstransmissie- en distributienetwerken: NK leverde meer dan 5.000 km transmissieleidingen in meer dan 40 landen;
  • Hernieuwbare energie: NK heeft uitvoerige studies uitgevoerd over de invoering en bevordering van hernieuwbare energie, voornamelijk in landelijke en afgelegen gebieden;
  • Thermische energie: NK heeft de bouw van thermische centrales ontworpen en begeleid (gasturbine, diesel en kolengestookte thermische energie);
  • Energiebesparing: NK controleerde de energie die gebruikt wordt voor meer dan 200 gebouwen en fabrieken die helpen om tot 20-30% van de kosten te besparen.

Gedurende meer dan 70 jaar leverde NK ingenieursadvies en EPC-diensten aan grote energiespelers in Japan en daarbuiten. Het bedrijf ondersteunt nu de energietransitie gericht op nieuwe bedrijfsmodellen zoals energieopslag, micronetwerken en VPP.

Over Aquila Capital

Aquila Capital is een bedrijf gespecialiseerd in investeringen en vermogensontwikkeling dat zich richt op het genereren en beheren van essentiële activa namens haar klanten. Door te investeren in schone energie en duurzame infrastructuur draagt ​​Aquila Capital bij aan de wereldwijde energietransitie en versterkt het de infrastructuur van de wereld. Het bedrijf initieert, ontwikkelt en beheert deze essentiële activa gedurende de hele waardeketen en levensduur.

Momenteel beheert Aquila Capital ongeveer 13 miljard euro namens institutionele beleggers wereldwijd, op het gebied van wind-, zonne- en waterkrachtenergie. Er zijn activa met een vermogen van meer dan 12 GW en ruim 2 miljoen vierkante meter aan duurzaam vastgoed en groene logistieke projecten gerealiseerd of in ontwikkeling. Het bedrijf heeft ongeveer 600 medewerkers uit 48 landen, actief in 15 kantoren in 13 landen wereldwijd.

Waarom YUSO?

YUSO combineert de meer dan 35 jaar ervaring van zijn management in de werking van de markt met een diepgaand begrip van de cloud-gebaseerde IT-infrastructuur, een geautomatiseerd portefeuillebeheer en kennis van meteorologie om te voldoen aan de energiebehoeften van haar klanten.

Meer over het Ruien Energy Storage project?

Portfolio Yuso press release Ruien Energy Storage Nippon Koei
Nippon Koei
Logo Yuso
Aquila Capital RES BESS

Video



Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

    privacy policy gelezen en ga hiermee akkoord.*