Ontdek al Yuso’s partners op gebied van duurzame energie

Een toekomst gevoed door duurzame energie: dat vraagt om samenwerking

Yuso is gespecialiseerd in het inkopen van overtollige zonne-energie, het leveren van hernieuwbare stroom en het aansturen van kleine en grote opslagsystemen. Daarnaast faciliteert Yuso de uitwisseling van duurzame energie tussen verschillende partijen zodat zij op een voordelige en transparante manier de markt kunnen opvolgen. Yuso is sinds 2012 actief in Nederland, België en Zwitserland en is intussen uitgegroeid tot een belangrijke speler op de energiemarkt. Het zoeken naar de ideale oplossing op basis van hernieuwbare energie is dan ook Yuso’s prioriteit. Dit kan ze echter niet alleen. Daarom werkt Yuso steeds samen met enkele betrouwbare en grote spelers op de energiemarkt. In deze blog worden Yuso’s partners voorgesteld. Want aan de weg naar een toekomst op duurzame energie, bouwt Yuso niet alleen.

Igloo en Romande Energie: partners op de Zwitserse markt

Yuso's partner in duurzame energie

In samenwerking met Igloo en Romande Energie lanceerde Yuso een op de cloud gebaseerd Zwitsers handelsplatform voor energie genaamd Yuso Trade. Igloo is een leverancier uit het Verenigd Koninkrijk die slimme ETRM (Energy Trading and Risk Management) oplossingen aanbiedt voor Europese energiemarkten. Romande Energie is één van de grootste nutsbedrijven in Zwitserland.

Yuso en Romande Energie zagen dat er een nood was om het handelsproces van Zwitserse energie te vereenvoudigen. Yuso zorgt ervoor dat deelnemers aan de Zwitserse markt toegang krijgen tot een duidelijk handelsplatform. Igloo leverde vervolgens haar bestaande platformtechnologie aan zodat gebruikers van het vernieuwde handelsplatform een duidelijk en volledig beeld kregen op de Zwitserse markt. Portfoliomanagers van Romande Energie kunnen offertes zien en Zwitsere energie verhandelen waarbij de bevestiging en afrekening allemaal via het handelsplatform van Yuso gebeuren.

Aangezien hernieuwbare energie nog belangrijker zal worden naar de toekomst toe zijn Yuso en Romande Energie momenteel bezig met het openen van het platform voor andere deelnemers aan de Zwitserse markt.

Meer over Igloo, Romande Energie en de ontwikkeling van het Yuso Trade platform voor de Zwitserse markt lees je in onze blogpost.

Battery Supplies NV: dé batterij-expert

Battery Supplies NV uit Deerlijk is dé expert in batterij-oplossingen. Yuso werkt veel samen met deze betrouwbare partner met al meer dan 20 jaar ervaring.

duurzame energie

 

Intelligente AQLITH ESS batterijen

Yuso werkte onder andere samen met Battery Supplies NV bij de ontwikkeling van een intelligent opslagsysteem op batterijen. Battery Supplies NV ontwikkelde een volledig nieuw gamma industriële Li-ionbatterijen: de AQLITH ESS batterijen (ESS staat voor Energy Storage System). Yuso zorgde dan voor aansturing van deze batterijen via het intelligente My Yuso platform dat alle data over energiestromen en besparingen visualiseert. Deze slim aangestuurde batterij zorgt dat er minder energie op het net wordt geïnjecteerd, dat er energie als buffer kan worden opgeslagen en dat zorgt dan vervolgens voor merkbare resultaten op de energiefactuur van de klant. Deze batterij werd uiteindelijk ook uitgetest in een realistische labosetting waardoor deze snel gecommercialiseerd kon worden.

Al vier jaar lang deelt Yuso een stand met Battery Supplies op de Intersolution beurs in Gent.

Meer weten over dit intelligent aangestuurde opslagsysteem?

Megabatterij voor nieuwbouwproject De Nieuwe Dokken in Gent, een samenwerking met Ducoop NV

logo ducoop megabatterij

Yuso werkte ook samen met Battery Supplies NV bij de levering van een Lithium-ion megabatterij voor nieuwbouwproject De Nieuwe Dokken van Ducoop NV. Dat nieuwbouwproject ontwikkelt een woningcomplex dat volledig onderhouden wordt door hernieuwbare energie. Het project berust op de nieuwste technieken om de duurzaamheid en het comfort van de nieuwe wijk te bewerkstelligen. De megabatterij helpt daarbij door te voorzien in een optimaal beheer van de energiestromen. De batterij heeft een vermogen van 100 kW en 242 kWh en zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk lokaal geproduceerde energie gerecupereerd kan worden. Yuso zorgde voor de slimme aansturingsinterface van deze megabatterij.

Meer weten over de spitstechnologie en het moderne energie-ecosysteem van het nieuwbouwproject De Nieuwe Dokken?

Krachtig opslagsysteem voor KMO’s op de Intersolution beurs

Yuso ontwikkelde een krachtig opslagsysteem voor KMO's op de Intersolution beurs 2020.

Yuso deelde een stand met Battery Supplies NV op de Intersolution beurs 2020 in Gent. Op die beurs, dé Europese vakbeurs voor zonne-energie, demonstreren toonaangevende leveranciers uit heel Europa hun laatste innovaties op gebied van zonnepanelen en energieopslag. Yuso en Battery Supplies NV waren er dus ook aanwezig met een innovatief en krachtig opslagsysteem voor KMO’s.

Dit nieuwe krachtige opslagsysteem voor KMO’s heeft als voordeel dat er meer zonne-energie gerecupereerd kan worden waardoor het bedrag op de stroomfactuur aanzienlijk lager komt te liggen. Battery Supplies NV hielp bij de ontwikkeling en assemblage van deze AQ-LITH ESS batterijen en Yuso zorgde vervolgens voor de slimme aansturing via algoritmes.

Meer lezen over dit kostenefficiënte opslagsysteem voor KMO’s?

Nippon Koei: Japans consultancy bureau

Yuso's partner in duurzame energie

Nippon Koei Co., Ltd. is het oudste onafhankelijke consultancy bureau van ingenieurs in Japan. Nippon Koei werd opgericht in 1946 en werkte al mee aan meer dan 500 multidisciplinaire infrastructuurprojecten in 160 landen over de wereld. Het bedrijf heeft sterke relaties met transmissienetbeheerders en heeft daarnaast een dominant marktaandeel op het gebied van apparatuur voor besturingssystemen. Dankzij uitgebreid onderzoek en een blijvende evolutie is Nippon Koei succesvol op diverse duurzame energiegebieden zoals waterkracht, hernieuwbare energie, elektriciteitstransmissie- en distributienetwerken.

Strategische investering in Yuso

Nippon Koei verhoogde een tijdje terug haar strategische investering in Yuso tot 29%. Yuso kan de fondsen van Nippon Koei gebruiken om te groeien en om het B2B energieplatform verder te ontwikkelen alsook om opslagsystemen op batterijen te kunnen lanceren. Dankzij de fondsen van Nippon Koei kan Yuso het My Yuso platform verder ontwikkelen. Via dat platform worden energiediensten aangeboden aan meer dan 800 B2B ondernemingen. Zo kunnen KMO’s ook hun elektriciteit verkopen op het platform aan groothandelsprijzen. De fondsen van Nippon Koei zouden ervoor kunnen zorgen dat het My Yuso platform meerdere publiekssegmenten en regio’s kan bereiken.

Meer over de strategische investering van Nippon Koei in Yuso?

Ruien Energy Storage NV

Ruien Energy Storage NV is het samenwerkingsverband tussen Nippon Koei en Yuso. Samen ontwikkelden zij een op batterijen gebaseerd energieopslagsysteem in Ruien, Oost-Vlaanderen: de BESS. De BESS wil ondersteunende diensten aanbieden aan Europese netbeheerders en wil meer gelokaliseerde energiediensten leveren. De samenwerking tussen Nippon Koei en Yuso begon in 2018. Datzelfde jaar nog werd de BESS gelanceerd en in 2019 werd de sitevergunning voltooid. Het doel is om in 2021 van start te gaan met de bouw op locatie en om de BESS commercieel naar buiten te brengen.

Lees meer over het samenwerkingsverband tussen Nippon Koei en Yuso of luister naar onze CEO Michel Verschuere die aan VOKA vertelt over deze grootste Belgische batterij.

Mind4Energy: gespecialiseerde partner in hardware voor PV systemen

Mind4Energy duurzame energie partner

Yuso spitst zich als aggregator van duurzame energie vooral toe op de marktgerelateerde kant van hernieuwbare energie. Om energie echter naar de markt te kunnen brengen, is goede hardware natuurlijk een noodzakelijke voorwaarde. En daar komt Mind4Energy in het verhaal. Mind4Energy is een Gents bedrijf gespecialiseerd in monitoring en control-hardware voor PV systemen.

Mind4Energy werkte een nieuw concept uit: MINT® om het tekort aan hernieuwbare energie in evenwicht te brengen. MINT®  laat toe om grotere productie-installaties naar beneden toe af te regelen wanneer een overvloed aan energie de stabiliteit van het net in gevaar brengt. Daarnaast regelt MINT®  ook het reactief vermogen waardoor de spanning in het net gestabiliseerd wordt.  MINT® is met andere woorden een slimme oplossing die toelaat PV-parken vanop afstand aan te sturen rekening houdend met de eisen van het net, de weersvoorspellingen en de verwachte prijs van elektrische energie.

Lees de woorden van Dirk Eeraerts  en Mathieu Vandenbulcke van Mind4Energy over hun nieuwe concept voor modulatie: MINT® en waarom dit zo belangrijk is voor kleine en grote productie-eenheden en hun toekomst gebaseerd op hernieuwbare energie.

MobilityPlus: belangrijke speler op de markt voor elektrische voertuigen

Yuso gelooft sterk in elektrische mobiliteit en in hernieuwbare energie. Yuso werkt onder meer hard aan een oplossing waarbij auto’s op een slimme manier worden opgeladen. Die oplossing bestaat erin auto’s op te laden op de momenten waarop elektriciteit het goedkoopst is. Zo betalen klanten minder en wordt de stabiliteit van het net gegarandeerd. Hiervoor werkte Yuso samen met Elegis en MobilityPlus. MobilityPlus, leverancier van elektrische laadpalen uit De Pinte, is bezig met het ontwikkelen van een groot, online netwerk van laadpalen. Samen met Yuso en Elegis ontwikkelden ze een slimme laadpaal die zorgt voor een voortdurend evenwicht tussen vraag en aanbod van stroom. De slimme laadpaal zorgt er daarnaast voor dat die laadperiodes geselecteerd worden waarbij stroom op het net het goedkoopst is. De slimme laadpaal werd geïnstalleerd op de parking van UGent Campus Oostende.

Meer weten over deze slimme laadpaal?

Nieuwpoort Driver Days

Yuso 100% groene stroom Nieuwpoort Drivers Days

Op de Nieuwpoort Driver Days zorgde MobilityPlus voor het grootste pop-up laadplein van België. Op de Nieuwpoort Driver Days en meer specifiek nog op de Electric Rally, mochten EV (Electric Vehicle) eigenaars op hun eigen tempo genieten van een ritje door de landelijke omgeving. Standhouders kwamen er hun nieuwste elektrische automodellen voorstellen zoals de Audi e-Tron, de eerste elektrische Jaguar, de I-Pace en heel wat Tesla’s. Yuso leverde op dit evenement 100% hernieuwbare stroom voor alle EV eigenaars die tijdens het event hun auto wouden bijtanken.

Meer over de Nieuwpoort Driver Days lees je in onze blog.

Smappee: energie-efficiënte partner op de Snowball-site

Smappee

Sinds de zomer van 2020 werkt Yuso samen met energie-monitoringsbedrijf Smappee. Smappee gebruikt innovatieve technieken om duurzame energie op te wekken. De overschot aan energie slaan ze vervolgens op in een container waarmee ze de auto’s op hun parking van stroom voorzien. Smappee bevindt zich op de Snowball-site aan de zone Evolis in Harelbeke, vlak naast de E17. Deze site wordt mee gestuurd door Yuso. Ontdek meer over de slimste laadpalen van West-Vlaanderen en onze partner Smappee in onze blog of bekijk de reportage van Kanaal Z over het energiegebruik van de toekomst.

Flamelusion: de elektrische haard van de toekomst

Ongeveer vijf jaar geleden kwam Bert Verplancke van VerplanckeHaarden met het idee om zelf een elektrische haard te ontwerpen.“De elektrische haarden die vandaag op de markt zijn voldeden niet aan mijn esthetische standaard maar ook niet aan die van mijn klanten en architecten. Ik ben ingenieur en ontwierp en produceerde dan ook mijn prototypes zelf. Ons uitgangspunt: een holografische haard die alle elementen van de echte open houtverbranding omvat en die simpelweg aan te sluiten is op het elektriciteitsnet.” Deze duurzame oplossingen kunnen wij bij Yuso enkel ondersteunen.

Bert Verplancke en Alexander De Wolf zijn ook erg tevreden van Yuso. “Ik beschik over zonnepanelen en de combinatie met een passende bedrijfsbatterij herleidt mijn netto energiefactuur op jaarbasis tot nagenoeg nul”, getuigt Bert. “Een groen stroomcontract gecombineerd met de Flamelusion lijkt me een zeer goede keuze en zeker ook de beste voor de komende generaties”, besluiten Bert en Alex unaniem. Een statement dat we bij Yuso alleen maar kunnen bijtreden.

Lees meer over Flamelusion in onze blog. 

Het is ondertussen wel duidelijk dat hernieuwbare energie steeds belangrijker zal worden in de toekomst. Bij Yuso zijn we dan ook blij dat we steeds kunnen rekenen op onze betrouwbare partners. Samen met onze partners streven wij naar een toekomst gevoed door duurzame energie! Wij zijn er alvast klaar voor, jij ook?

Nee?

Oei, tijd dat jij eens een kijkje komt nemen bij Yuso. Licht voorgevoel dat we je wel overtuigd krijgen.

Ja?

Zo horen we het graag! Yuso helpt je maar al te graag verder met jouw hernieuwbare energie.

 

Yuso staat jou graag bij! Contacteer ons voor meer info!Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

    privacy policy gelezen en ga hiermee akkoord.*