Klanten energie afname doen gouden zaken bij yuso

Negatieve groothandelsprijzen als gevolg van laag verbruik en veel wind en zon in België 

Afgelopen weekend werd gekenmerkt door een combinatie van veel zon en ook aardig wat wind. Dat zorgt voor negatieve prijzen voor elektriciteit op de Belgische stroommarkt. De Day-Ahead prijzen bedroegen op een bepaald moment zelfs -50 euro per MWh wat betekent dat producenten moesten betalen om stroom te “dumpen”.

Day-ahead prijzen toegelicht

Daags voordien wordt er een veiling gehouden tussen producenten en grootverbruikers met een Day Ahead groothandelsprijs tot gevolg. Als er veel aanbod is en weinig vraag, kan die prijs erg laag of zelfs negatief zijn. Dan worden producenten betaald om centrales af te schakelen, of krijgen grote industriële bedrijven – denk aan grote staal- of chemiebedrijven – geld toegestopt om extra stroom te verbruiken. De omgekeerde wereld dus van wat we als huishoudelijke klanten gewoon zijn!

NORD POOL DAY AHEAD PRIJZEN VOOR BELGIË MET OFFICIËLE STATUS EN GEMIDDELDE PRIJS VAN 0,70 €/MWh

yuso energie afname negatieve groothandelsprijzen day ahead grafiek 3

Extra voordelig voor energie afname klanten van Yuso

Wie een leveringscontract afsluit bij Yuso moet rekening houden met een aantal vaste kosten waaronder de netkosten, belastingen en platformvergoeding (op basis van je verbruiksprofiel). Waar we ons echt kunnen onderscheiden tegenover andere energieleveranciers is dat we telkens de uurprijzen hanteren die daags voor levering reeds op de groothandelsmarkt tot stand komen. Hierdoor geven wij KMO’s ook toegang tot lage of zelfs negatieve energie afname prijzen waar voorheen enkel grootverbruikers konden van profiteren.

PER UUR BELPEX PRIJS VOOR 24 MAART 2020 (€/MWh)

yuso energie afname negatieve groothandelsprijzen day ahead grafiek 4

Het meest gunstige tarief voor de aan- en verkoop van jouw energie?

Onze doelgerichte portfolio strategie voor aan- en verkopen van energie op de elektriciteitsmarkt staat garant voor een zo gunstig mogelijk tarief voor onze klanten. De combinatie met lagere overheads binnen ons bedrijf zorgt steeds voor een financieel interessant contract. Zo doen onze energie afname klanten gouden zaken!

Interesse? Lees meer over onze aanpak voor injectie en levering van jouw groene stroom of vraag meer info via de chatfunctie.Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

    privacy policy gelezen en ga hiermee akkoord.*