De groei van Yuso / Het effect van hitte op zonne-installaties

Een stijgend aantal injectiepunten

Sinds 2014 bouwt Yuso stap voor stap aan zijn energieportfolio. Het aantal injectiepunten steeg voortdurend, en de laatste maanden schakelde de groei een versnelling hoger met meer dan 150 nieuwe installaties sinds begin 2018. Tijdens de eerste 7 maanden van 2018 nam ook de hoeveelheid MWh aan energie-injectie verder toe.

Zonne-installaties injectie energie Yuso

Energie voor 706 000 elektrische wagens

Alle zonne-installaties die via Yuso hun energie op het net injecteerden, produceerden samen maar liefst 45 938 MWh sinds de start van 2018. Klinkt veel, toch? Maar hoeveel? We maken dit cijfer iets tastbaarder. Met deze hoeveelheid aan energie kunnen we alle 38 000 inwoners van Waregem gedurende 1 jaar van zonne-energie voorzien of 706 000 Tesla liefhebbers blij maken met een opgeladen wagen.

Zonne-installaties injectie energie Yuso

Een topmaand in een topjaar voor zonne-installaties

Yuso’s portfolio beheert vandaag de dag 574 zonne-installaties. In juli alleen al injecteerden deze installaties 13 300 MWh. Dit betekent voor Yuso een groei van 61% ten opzichte van vorig jaar. Hier heeft niet alleen de stijging van het aantal installaties in Yuso’s portefeuille iets mee te maken, ook het extreem zonnige weer was van groot belang.

Juli was niet alleen een topmaand voor Yuso, maar ook al onze klanten die zonne-energie leveren aan Yuso. Zij konden immers genieten van hoge opbrengsten. Niet alleen produceerden zij meer energie dan gedurende andere jaren, ze kregen er ook een veel betere prijs voor. Waarom dit zo was? De Belpex beursprijs voor elektriciteit kwam in juli gemiddeld op 52 euro/MWh, in vergelijking met 33 euro/MWh in juli 2017. Aangezien Yuso’s tarief rechtstreeks gekoppeld is aan deze Belpex, genoten zij van deze mooie stijging.

Zonne-installaties injectie energie Yuso

Waarom een hittegolf voordelig is voor eigenaar van zonne-installaties

De hoge beursprijs was voornamelijk te wijten aan de hitte die we voorgeschoteld kregen in juli. In tegenstelling tot wat men zou verwachten, stijgt de vraag naar stroom tijdens warme dagen. Mensen maken immers steeds meer gebruik van airco systemen. Daarbovenop zorgde de hitte ook voor een daling in het aanbod van elektriciteit uit fossiele brandstoffen. Het lage waterpeil van rivieren maakte dat kolen niet tot bij elektriciteitscentrales geleverd konden worden, en de hoge temperatuur van het rivierwater en de lucht bemoeilijkte de koeling van centrales.

 

Inzetten op blijvende groei

De combinatie van de hoge prijs en grote volumes zorgden dat Yuso’s omzet op de elektriciteitsbeurs Belpex in juli steeg met 160% in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. In totaal verhandelde Yuso dit jaar voor reeds 2 miljoen euro groene stroom op de Belpex beurs.

Zonne-installaties injectie energie Yuso

We maakten al een enorme groei, maar we zijn niet van plan om op onze lauweren te rusten. We verwachten dat het aantal injectiepunten en de MWh aan injectie via Yuso de komende jaren nog verder zal toenemen. We doen er dan ook alles aan om het intekenen, de rapportage en de facturatie van onze injectie-contracten steeds verder te optimaliseren en te automatiseren.

 

Zelf meegenieten van de voordelen van het injecteren van jouw hernieuwbare energie via Yuso? We adviseren jou graag! Of wil je onmiddellijk zien wat een injectiecontract voor jou kan bieden? Vraag een offerte op maat op, of neem een kijkje naar My Yuso PortalBlijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

    privacy policy gelezen en ga hiermee akkoord.*