YUSO op Intersolution 2023, een terugblik op een succesvolle editie

Naar jaarlijkse gewoonte was YUSO vertegenwoordigd op de beurs Intersolution in Gent op 25 en 26 januari. Al het vierde jaar deelt YUSO er een stand met Battery Supplies uit Deerlijk.  Onze samenwerking met Battery Supplies resulteerde in een commercieel batterijsysteem dat remote kan aangestuurd worden voor extra inkomsten uit flexibiliteit. Dat is intussen al weer vijf jaar geleden, de tijd vliegt snel!

Klassiek is Intersolution een jaarlijks event dat specialiseert in hernieuwbare energietoepassingen en energie-efficiëntie. Zo waren er klassiek veel aanbieders van componenten voor zonne- en windenergie, maar recent zijn er ook meer aanbieders van batterijen te vinden. Het was volledig naar onze verwachting dat deze editie veel volk zou trekken: na vorig jaar (2022), het recordjaar voor energieprijzen, zoeken veel kleine en grote bedrijven, maar ook particulieren, oplossingen om hun factuur te verlagen.

YUSO voorziet bedrijven nu al tien jaar van dynamische stroomcontracten, dat zijn leverings- en injectiecontracten waarin de prijs gekoppeld is aan de uurprijzen van de groothandelsmarkt.  Deze prijzen kunnen tijdens de dag nogal schommelen en bijgevolg kan je dus – door je verbruiksgedrag aan te passen – profiteren van goedkopere uren en vermijden dat je teveel stroom verbruikt op dure uren.

Een aangepast verbruiksgedrag hoeft niet noodzakelijk een verlies van comfort te betekenen, zo kiezen méér en méér bedrijven voor een batterij die deze uurschommelingen in stroomprijzen automatisch benut ter optimalisatie van de totaalkost aan energie. Verder is het zo dat – vanuit het standpunt van de leverancier – uurprijzen het minste volume- en prijsrisico betekenen, vergeleken met bijvoorbeeld vaste jaarprijzen. Daardoor zijn de mark-ups in de contracten van YUSO kleiner dan bij andere leveranciers.

Over al deze punten kregen we op onze stand veel vragen. Bovendien verwelkomden we veel geïnteresseerde bezoekers gespreid over de tweedaagse. Op naar de volgende editie!

Benieuwd wat het voordeel van een dynamisch contract voor jouw bedrijf zou zijn? Start hier jouw simulatie!

Interesse in een batterij-analyse? Doe de B-test!Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

    privacy policy gelezen en ga hiermee akkoord.*