Alles over onze oplossingen voor elektrische wagens en slimme laadpalen

Yuso werkt mee aan de vergroening van jouw wagenvloot

Elektrische wagens zitten wereldwijd in de lift. Volgens marktagentschap Bloomberg zal het aantal EV’s in 2030 stijgen tot 30 miljoen stuks omdat klassieke voertuigen met een verbrandingsmotor tegen die tijd meer zullen kosten dan EV’s. Die bijhorende afname van fossiele brandstoffen gaat vervolgens gepaard met een toenemend stroomverbruik om alle Elektrische Wagens van stroom te kunnen voorzien.

Timing van het laadproces

elektrische wagens laadplein slim laden

Het stabiele beheer van die stroomvoorziening vormt een hele uitdaging waar Yuso maar al te graag aan meewerkt. De meeste mensen laden immers hun wagens op dezelfde uren van de dag. De timing van het laadproces ligt voor de meeste gezinnen tijdens de ‘avondspits’. Tussen 18u en 23u ondervindt het stroomnet daardoor een grote belasting. Het is daarom in belang van EV-houders om hun laadproces af te stemmen op de marktprijzen. Yuso helpt bij het uitwerken van een slim laadproces voor deze EV’s dankzij de actieve sturing van laadpalen. Deze actieve sturing spitst zich toe op het afstemmen van het laadproces van EV’s met de realiteit van de stabiliteit en prijzen voor stroom.

Laden aan negatieve prijzen

Prijzen voor elektriciteit zijn in het algemeen hoog, maar toch zijn er ook momenten waarop het net met een overschot van elektrische energie te kampen heeft. Wanneer er veel zon of wind is, kan het gebeuren dat de prijzen voor stroom erg laag liggen, tot zelfs negatief zijn. Ten tijden van grote stroomoverschotten krijg je vaak bijna niets voor je stroomoverschot en bij negatieve prijzen moet je er zelfs voor betalen om je stroom alsnog kwijt te kunnen! Die tijdstippen zijn echter ideaal voor het laden van jouw EV! En dankzij de slimme laadpalen die Yuso aanstuurt, worden net die laadperiodes geselecteerd waarop stroom op het net het goedkoopst is.

Meer lezen over het groeiverhaal van EV’s, de studies van Bloomberg en Mc Kinsey en de slimme laadpaal die Yuso in samenwerking met Elegis en MobilityPlus in gebruik nam op de parking van Ugent Campus Oostende?

Slimme laadpalen voor elektrische bedrijfswagens

elektrische wagens wagenvloot laadplein slim laden

Ook bedrijfswagens zullen stilaan mee moeten gaan met de vergroeningstrend. In mei 2021 besliste de regering nog over een pakket aan maatregelen die een sterke impuls moeten geven in de richting van meer elektrische bedrijfswagens. Bedrijfswagens die CO2 afstoten zullen zo in 2026 niet meer fiscaal aftrekbaar zijn. Daardoor zullen elektrische bedrijfswagens aantrekkelijker worden.

Slimme laadpleinen met de Vehicle-to-Grid technologie

Deze elektrische wagens moeten natuurlijk worden opgeladen en bij veel bedrijven zal de elektrificatie van de bedrijfsvloot dan ook leiden tot een hoger verbruik. Om de kosten van al deze nieuwe stroom in bedwang te houden, zullen bedrijven dus gebruik moeten maken van slim laden.

Slimme laadpleinen zorgen daarnaast voor extra voordelen voor werknemers. Zijn kunnen bij hun bedrijf efficiënt laden en gratis ontladen aan hun privéwoning. Op basis van dit Vehicle-to-Grid (V2G) principe werkte Yuso het eerste slimme laadplein van België uit in Zelzate, in samenwerking met Sweco en ABB.

Meer weten over de elektrificatie van jouw bedrijfsvloot? Of over het eerste slimme laadplein van België?

Het kantoorgebouw van de toekomst

elektrische wagens wagenvloot laadplein slim laden

Ook het kantoorgebouw van de toekomst beschikt over een slim laadplein. Kanaal Z maakte in juni 2021 nog een voorspelling van hoe de kantoorgebouwen in de toekomst eruit zouden zien. Naast innovatieve technologieën als een ijsbuffer, IoT-sensoren, Artificieel Intelligente sturing en megabatterijen, zullen de kantoren in het beste geval binnenkort ook beschikken over slimme laadpleinen. De slimme sturing van deze laadpleinen zorgt ervoor dat bedrijven nog meer voordeel kunnen halen uit hun vloot aan elektrische bedrijfswagens. De stroom opgewekt door de zon en wind, kan zo optimaal worden ingezet om auto’s sneller of trager te doen laden om zo de opgewekte stroom optimaal te benutten.

Neem een kijkje naar de Snowball-site waar een laadplein met 48 laadpalen reeds een brug bouwt naar het innovatieve en duurzame kantoor van de toekomst.

100% groene stroom voor elektrische wagens

Yuso gelooft in elektrische mobiliteit en bezorgde daarom 100% groene stroom op de Nieuwpoort Drivers Days, een event waarbij EV eigenaars op hun eigen tempo konden genieten van de landelijke omgeving en nieuwe elektrische automodellen konden bezichtigen.

Ontdek meer over de Nieuwpoort Drivers Days in onze blog.

Yuso bouwt mee aan een toekomst gevoed door hernieuwbare energie en in deze toekomst zullen laadpalen, EV’s en slimme laadpleinen een grote rol spelen. Ben je zelf geïnteresseerd in de elektrificatie van jouw wagen of wagenvloot en/of het plaatsen van slimme laadpalen? Of wil je jouw bedrijf voorzien van 100% groene stroom?

Nee?

Oei, tijd dat jij eens een kijkje komt nemen bij Yuso. Licht voorgevoel dat we je wel overtuigd krijgen.

Ja?

Wij zoeken graag met jou naar een financieel haalbare vergroening van jouw energieverbruik.

 

Yuso staat jou graag bij! Contacteer ons voor meer info!Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

    privacy policy gelezen en ga hiermee akkoord.*