Met intelligent gestuurde opslagsystemen voor zonne-energie houd je energie opzij voor de toekomst

De energiemarkt is in volle transitie, er wordt volop ingezet op CO2-vrije energie. Deze transitie zal echter ook een grote impact hebben op de energietarieven. Door een eigen batterij als buffer in te zetten kan je de zonne- en windenergie opslaan die je niet gebruikt op het moment zelf. Zo verhoog je de zelfconsumptie van jouw installatie en injecteert de installatie minder energie in het net, beide voordelen zullen een aanzienlijke impact hebben op de distributiekosten. Met een intelligente sturing kan je bovendien op het juiste moment goedkope energie van het net opslaan in zo’n batterijsysteem om dan op duurdere momenten in te zetten als buffer (arbitrage). Daarnaast biedt een dergelijk systeem ook het grote voordeel dat ze jouw bedrijf van stroom voorziet bij stroomonderbrekingen of als UPS systeem, wat voor een bedrijf met kritische processen een aanzienlijk voordeel biedt.

Battery Supplies Yuso UGent industriële batterijen intelligente sturing klein

Afbeelding afkomstig van Battery Supplies NV

Prijstechnisch interessante batterijen in samenwerking met Battery Supplies

Om in te spelen op de veranderende markt heeft Battery Supplies, dé batterij-expert uit Deerlijk, een volledig nieuw gamma industriële Li-ionbatterijen ontwikkeld: de AQLITH ESS batterijen (ESS staat voor Energy Storage System). Deze batterijen van 61 tot 242kWh hebben een aantal innovatieve voordelen: de opbouw is volledig geïnspireerd op een optimale koeling van de cellen en beschikken de batterijen over een eigen sturing met geavanceerde dynamische balancering, wat de batterij ook prijstechnisch interessant maakt. De batterijen worden in eigen huis – in Deerlijk – samengesteld en getest, wat een unicum is in Vlaanderen. Bovendien staat de 20-jarige ervaring van Battery Supplies garant voor de kwaliteit van de levering en service na verkoop.

Optimalisatie AQLITH batterijen via My Yuso platform

Voor de ontwikkeling en commercialisering van de AQLITH ESS batterijen werkt Battery Supplies samen met energiebedrijf Yuso uit Waregem. Yuso specialiseert zich sinds 2012 in het inkopen van overtollige zonne-energie, het leveren van groene stroom en het aansturen van kleine en grote opslagsystemen. De AQLITH-ESS batterijen worden over de Yuso-cloud aangestuurd en het intelligente My Yuso platform visualiseert vervolgens alle data over energiestromen en besparingen. De aansturing die Yuso voor de AQLITH ESS batterijsystemen voorziet, houdt niet alleen rekening met de voorspellingen van het eigen verbruik en de verwachte weersomstandigheden, maar ook met de huidige en toekomstige energieprijzen op diverse markten. De intelligente sturing van Yuso laat overigens toe om dynamisch te schakelen tussen de verschillende toepassingen zoals het optimaliseren van de zelf-consumptie, peak-shaving, arbitrage, UPS, … De AQLITH ESS batterij fungeert als een centraal deel van het energie-ecosysteem van jouw KMO. De snelle werking van deze slim aangestuurde batterij wordt vervolgens ook merkbaar op jouw Yuso energiefactuur.

Batterijen uitgetest in realistische labosetting

Battery Supplies en Yuso hebben beslist om samen te werken met de onderzoeksgroep EELAB/Lemcko van de universiteit Gent voor de aansturing van alle componenten met het Yuso-platform. Daarnaast werd het concept op ware grootte uitgetest onder realistische condities. Dankzij de uitgebreide mogelijkheden van het labo en de ondersteuning van het ervaren team kon deze batterij en de intelligente sturing in heel korte tijd gecommercialiseerd worden.

Meer info nodig? Mail naar michel@yuso.be of koen.bilcke@batterysupplies.be.Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

    privacy policy gelezen en ga hiermee akkoord.*