Yuso integreert hernieuwbare energie, markten en bedrijven

Yuso’s doelstelling bestaat uit het integreren van hernieuwbare energiebronnen in de bestaande markten.  In een duurzaam energielandschap met decentrale productie is de flexibiliteit die bedrijven zelf beheren cruciaal.  Yuso is uw tussenschakel naar de markt.

De waarden die wij delen

Blijven innoveren

Het zit in ons bloed om te innoveren, nieuwsgierig te zijn en open te staan voor het nieuwe!

Duurzame energie

Bij Yuso streven we steeds naar een betere integratie van duurzame energie (bv. zon- en wind) in de markt.  Alleen zo kan het aandeel groen verder toenemen en daar is de planeet beter mee gediend!

Dynamisch en open-minded voor veranderingen

Bij Yuso zitten we nooit stil; voortdurend streven wij naar de efficiëntie die onze klanten verdienen.

Decentralisatie

Met het begin van hernieuwbare en decentrale energieproductie werd een grote stap vooruit gezet naar meer innovatie en meer macht voor de eindgebruiker. Bij Yuso streven wij ernaar een energieplatform te bouwen dat lokale bedrijven toestaat om als slimme energie-spelers op te treden.

De kracht van automatisering

Bij Yuso trachten wij zoveel mogelijk operationele taken te automatiseren, zo houden we meer tijd over om een persoonlijke service te bieden en verder te innoveren!

Open markten

Als geen ander zijn wij overtuigd van de voordelen van de open markt: deze lost elk onevenwicht op, maar als Yuso klant kunt u daaraan mee verdienen!

Transparantie

Hoewel het soms anders is bij andere leveranciers streeft Yuso naar de ultieme transparantie: onze prijsformules zijn voor iedereen gelijk!

Slim omgaan met data

Data is overal en meestal gratis beschikbaar.  Bij Yuso gebruiken we actief processen die complexe data verwerken om u nog beter te kunnen van dienst zijn!

Het Yuso platform

Yuso is momenteel actief in 3 verschillende landen. In Belgie en Nederland is Yuso leverancier en evenwichtsverantwoordelijke. Voor de handel in elektriciteit heeft Yuso toegang tot de Belgische, Nederlandse en Franse markt.

Het Yuso team

Het Yuso team bestaat momenteel uit 6 personen die nauw samenwerken voor de ontwikkeling van operationele efficientie en vernieuwende duurzame energie projecten. 

Bart Pycke

OPRICHTER

Bart (Ir. Elektrotechniek, UGent) beschikt over meer dan twintig jaar ervaring in de energiesector. Hij leidde de handelsactiviteiten voor een Belgisch nutsbedrijf van bij het begin van de marktopening en was meer recent actief in Zwitserland bij een internationaal handelsbedrijf in grondstoffen.

Jonas Boury

ProdUCT MANAGER

Jonas studeerde af in juni 2015 als energie ingenieur aan de KULeuven. Als product manager bij Yuso staat hij in voor de ontwikkeling, lancering en uitbouw van het Yuso energie platform.

Michel Verschuere

OPRICHTER

Michel (Dr. Wetenschappen, KU Leuven) heeft vijftien jaar ervaring met vrijgemaakte energiemarkten in Belgie, Duitsland en Zwitserland en beleefde de sterke groei in geïnstalleerde capaciteit aan wind- en zonne-energie in Vlaanderen aan den lijve binnen de groothandelsector.

Dries Wijns

Full stack developer

Als afgestudeerd Master of Science in Computer Science Engineering zal Dries verder bouwen aan de IT infrastructuur van Yuso.

Sofie Schell

Financieel Manager

Sofie heeft vele jaren ervaring in het financieel beheer rond energiemarketen. Sinds december 2017 sloot ze zich aan bij Yuso om te helpen bij het financieel beheer van nieuwe projecten.

Niels Timmermans

Full stack developer

Als full stack web ingenieur zorgt Niels voor de ontwikkeling en implementatie van IT projecten. 

Join the team

Momenteel is Yuso op zoek naar de volgende profielen

Geen vacature die bij u past maar ben je wel gepassioneerd door energie, IT en op zoek naar een uitdagende job? Contacteer ons op info@yuso.be

Ik heb een algemene vraag

Onze tijdslijn naar een duurzaam energiesysteem.

 1. 2012

  Oprichting Yuso

  Oprichters Michel Verschuere en Bart Pycke lanceren Yuso.

 2. 2015

  100 MW portfolio

  Yuso beheert een injectieportfolio van 100MW.

 3. 2016

  Yuso lanceert batterijdiensten

  Yuso neemt het beheer over van een 10 MW grid batterij en installeert de eerste commerciële batterij met "Yuso Inside"

 4. 2017

  Yuso wordt leverancier

  De eerste klant met flexibele prijs tekent op.

 5. 2019

  Lancering van demand response hardware

  Slimme hardware zorgt dat bedrijven automatisch kunnen inspelen op de flexibele energieprijzen.

 6. 2025

  vol automatisch energie management

  Het Yuso platform beheert volledig automatisch het energie verbruik van bedrijven.

Hoe kan je ons bereiken

Kalkhoevestraat 1, 8790 Waregem, Belgium

+32 9 298 10 24

info@yuso.be

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief